MTB-träning VT2023

Varje tisdag klockan 18:00 med start 25/4 erbjuder vi möjlighet för stora och små att träffas, cykla och utvecklas tillsammans. Nytt för i år är att även de lite mindre cyklisterna kan få vara med. Här har vi samlat all information och länkar till formulär för intresseanmälan.

Klicka här för anmälningsformulär som gäller barngrupperna.

Klicka här för anmälningsformulär till vuxengruppen.

Vi har ett begränsat antal platser - först till kvarn gäller. Du ska ha betalt ditt medlemskap i klubben innan träningarna drar igång och det är viktigt att du läser igenom informationen noga. Anmäl dig eller ditt barn till den grupp du tror passar bäst. Skulle det behövas flyttar vi runt våra cyklister i grupperna för att de ska hamna på rätt ställe. 

Träningsstart: 25/4 2023
Träningstid: tisdagar 18-19 (alla ska vara redo att rulla klockan 18)
Utrustning: MTB och hjälm är obligatoriskt

I barngrupperna är det viktigt med en cykel som passar ditt barn och som barnet själv kan hantera. Det är en fördel om cykeln inte har fotbroms. I de större grupperna kör barnen allt från XC-cykel till enduro. Förutom hjälm som är obligatoriskt rekommenderar vi handskar och det är alltid tryggt med ryggskydd, knäskydd och armbågsskydd, men skydden får inte begränsa barnens rörlighet. De mindre barnen klarar sig gott och väl med hjälm, långbyxor och långärmat - kläder som är oömma och främjar rörligheten.

Våra barn- och ungdomsgrupper:

Kul på hjul-gruppen, 6-7 år

Barnet ska kunna cykla själv, kliva på, starta och stanna själv. I den här gruppen lägger vi fokus på att leka fram grundläggande teknikfärdigheter och vi vill att träningsklädd förälder är med. Du kan ha cykel eller löparskor - det viktiga är att du är beredd att hjälpa till med engagemang och pepp. Första gången vill vi ha en förälder per barn med - vi kommer att utvärdera och se hur vi bäst gör fortlöpande efter att ha träffat gruppen.

Målet är att de här barnen ska kunna cykla en enklare flowtrail för egen maskin, med eller utan stopp för att plocka kottar. 

Nybörjar-MTB

För barn från 8 år som kan cykla bra men som inte cyklat så mycket i terräng innan. Vi övar på baskunskaper i vår teknikbana, i våra flowtrails och inte minst på våra skogsstigar. Här blandar vi enkla övningar med en del utmaningar efter gruppens nivå. 

Vårt mål är att våra unga skogscyklister ska tycka att det är superkul att cykla stig och kommande år vilja gå över till fortsättningsgrupperna.

Fortsättnings-MTB

Här baserar vi grupperna mer på kunskap än på ålder. Vi försöker här skapa åtminstone två grupper där den ena gruppen blir mer tävlingssatsande och den andra fokuserar på att ha så kul som möjligt i skogen. I denna grupp behöver du vara mer erfaren, du har cyklat några år i skogen eller gillar att hänga i flowtrails eller hoppen. Denna grupp kräver lite mer kondition då vi rör oss över större områden och i högre hastigheter. Vi hjälper dig utvecklas genom tekniska övningar som är menade att göra dig som cyklist snabbare, säkrare och mer uthållig.

Klicka här för anmälningsformulär som gäller barngrupperna.

MTB-grupp för vuxna

I vuxengruppen fokuserar vi på att cykla stig som vi blandar med tekniska övningar för att öka självförtroendet och säkerheten. Här är alla välkomna, nybörjare som erfaren. Fart efter kamrat gäller och vi anpassar nivån så att alla trivs och utmanas.

Klicka här för anmälningsformulär till vuxengruppen.



Föregående
Föregående

Sverige-eliten & framtiden till GBOK MTB Arena 15-16/4

Nästa
Nästa

Äggjakt på GBOK